Gratis verzending

Hoogwaardige kwaliteit

2 jaar garantie

Binnen 24 uur verzonden

Selecteer een pagina

Draagdoek voor je baby kopen?

Ben je op zoek naar een draagdoek voor je kleintje? De populaire draagdoeken van Wikkeldekens.com zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Zo hebben we bijvoorbeeld draagdoeken voor newborns, maar ook draagdoeken voor baby’s van 3 maanden oud of draagdoeken voor baby’s van 9 maanden oud. Twijfel je welke draagdoek het beste is voor jouw kleintje? Onze klantenservice staat altijd voor je klaar om de beste keuze te maken.

Waarom bestellen bij Wikkeldekens.com?

Binnen 24 uur verzonden
Gratis verzending
Hoge kwaliteit
Scherpe prijzen

Wat is een draagdoek?

Je hebt net een baby gekregen die je graag wilt dragen. Misschien wil je je baby draaien omdat hij of zij veel huilt, of misschien vind je het gewoon fijn om je kindje bij je te dragen en je handen vrij te hebben. Hierdoor zal je baby jou leren herkennen: je geur, stem en hartslag worden herkend door je kindje. De hechting door jou en je kindje wordt dan gestimuleerd. Een draagdoek is een groot stuk stof wat je om je bovenlichaam en je schouders wikkelt. De draagdoeken van Wikkeldekens.com kun je omdoen door middel van klittenband.

Vanaf wanneer kun je een draagdoek gebruiken?

Je kunt een draagdoek al omdoen vanaf het moment dat je kindje is geboren. In het begin zal je je baby dragen met het gezicht naar jou toe. Wanneer je kindje zelf kan zitten en zijn of haar hoofdje rechtop kan houden, kun je je baby met het gezicht van je af dragen. Dit is meestal vanaf vijf of zes maanden, maar dit voel je zelf het beste aan. Wanneer je baby nog wat ouder is, kun je hem of haar ook op je rug dragen. Wordt je kleintje te zwaar voor een draagdoek? Dan kun je overwegen om een wikkeldoek aan te schaffen.

Voordelen van een draagdoek

De heupen en rug van je kindje zullen zich beter ontwikkelen wanneer hij of zij vaak gedragen wordt. Ook het evenwichtsorgaan ontwikkelt zich beter bij je baby in een draagdoek. Daarnaast is bewezen dat een draagdoek bijdraagt aan de spraakontwikkeling van een baby. Hij of zij leert namelijk jouw klanken en gezichtsuitdrukkingen kennen en leert hier zelf ook van. Tevens huilen baby’s die vaak gedragen worden minder dan baby’s die niet gedragen worden. Je kunt namelijk volledig tegemoetkomen aan de behoeften van je kindje, terwijl je je handen ook nog eens vrij hebt. Als laatst is dragen erg fijn voor baby’s die last hebben van krampjes. Een houding waarbij jijzelf rechtop zit, is beter voor de krampjes van je baby. Door de draagdoek buik tegen buik te dragen, zal je kindje ook minder krampjes ervaren door de warmte die jij afgeeft.